Tretton och trotsig.

Jag handlade smink för femhundrafyra kronor idag. Det är sånt man helst glömmer, kastar kvittona åt skogen och intalar sig själv att man faktiskt behövde det. Hittade inget att ha på mig imorgon heller, vilket var anledningen att jag åkte in från början, så tillslut köpte jag en spetsgrunka bara för att. För liten var den med, extra small var för några bullar sen. Men wtf, det är sånt man får ta. Blir spännande ändå, kanske går i underkläder tillslut. Skulle göra succé, garanterat.
Kvällen har sedan tillbringats med mina härliga babes, med tacos och spel, popcorn och efterrätt. Det var en vild kväll där inget vägrade samarbeta, helt klart.

Imorgon ska jag städa Julias hus. Japp, ni läste rätt. Det blir kult.

Bugg me.

Laddade hem en film som textad på allt annat än engelska. Dom blåste mig dom jävlarna. Rakt ner i papperskorgen säger jag bara.

Dubbelfilig enkelväg på en grusad isbana bland trafikljus och poliser.

Min dag kan beskrivas såhär:
*Halkbana (Nu är det bevisat, jag är en gud bakom ratten.)
*Burgare på Bylla i Älandsbro.
*Energihuset (Efter burgaren ligger jag plus minus noll. Eller va, vem försöker jag lura? Jag ligger på plus och däröver.) *Fika
*Hello Kitty-mys framför tv:n.

Inte helt illa för att vara en onsdag faktiskt. Imorgon ska jag ta mig in till stan, leta reda på något passande att ha på mig på årets sista dag. Eller kväll. Då ska vi rulla hatt, hela natten lång. Jag och mina peeps, det blir fint.

Tekniska fel och lätta suckar.

Nu fattar jag ingenting. Skrev inte jag ett inlägg igår? Jo. Eller? Jag fan säker på att jag gjorde det, och såg det publicerat. Nu funkade det tydligen inte så jag får väl skriva det en gång till! Jag fick frågan om varför vi firade jul i Åre, och självklart kan jag förklara det. Det är inte mer komplicerat än att mamma och pappa ville göra något annat än vad vi brukar, och framför allt slippa all stress som julen faktiskt innebär. Släkten har också blivit så stor på mammas sida, så det skulle bli lite extra bökigt i år. Hur som helst så har vi alltid varit en "fjällfamilj", så Åre kändes passande, och mysigt. Det skulle också innebära att vi fick en helg att bara slappna av och mysa, umgås och ha det trevligt. Och trevligt blev det, annorlunda såklart, men på ett bra sätt. Så så var det med det. Man kan faktiskt bryta traditioner ibland, det gör inte allt för ont.

Putta mig framlänges.

Om fyra veckor och tre dagar fyller jag 18. Ville bara säga det. Puss!

Dan före dan före dan.

Klapparna ligger i påsar, väskan är så gott som packad och familjen gör sig klar. Imorgon bär det av mot Åre, ett kallt sådant verkar det som. Det blir första gången i mitt liv jag inte firar jul på hemmaplan, men det känns faktiskt okej. Det är med lite smärta jag säger att jag inte längtar speciellt mycket alls, inte till julafton och inte till allt som hör till. Jag har ingen julkänsla, inget pirr i magen och inget sug efter julgodis. Därför känns det ganska skönt att åka bort på ett sätt. Om jag inte längtar efter det som jag vanligtvis längtar efter varje år, så kan jag lika gärna göra något annat. Något nytt. Det är klart att jag ser fram emot det, men jag har liksom inte den där känslan som gör att jag vill springa runt i hela huset och hänga upp tomtar. (Okej, det har väl aldrig hänt annrs heller, men ändå...)
Insåg precis hur mycket jag vuxit också. Inte på längden, det kommer jag nog aldrig att göra, men åt alla andra håll. Inget av det jag funderade på att ha på mig passade, kul.. En klänning var till och med trasig, i ryggen där det spännde åt. Kändes ju asbra.

Tror inte att jag kommer skriva något mer här på några dagar, så jag vill bara önska er alla en god jul. Ta hand om varandra och mys ordentligt, för vare sig man längtar eller inte, så är det en fin tid. En mysig tid.
Puss på er, God jul!


Som en sommardag med snö.

Har ont i ryggen. Är allmänt jävla skitless.

Between the minds.


Akustiskt.

Jag kommer aldrig brinna så igen.

Nu har jag gått på jullov. Hur skönt?! Firade det hela med att slå in 9,345,982,12 julklappar, åt folk jag inte känner. Visserligen får jag betalt för mödan, precis som när jag tipsar en tjej om vad hon ska köpa till en 70-årig dam.
Blivit berövad på min mobil har jag också blivit idag, men jag hade tur i oturen, det var Julia den lurken som hade tagit med sig den hem. Jahapp tänkte jag, det är väl ingen fara...? Sen visade det sig att jag hade fel. Kunde inte tänka på annat i tre timmar, kände mig helt handikappad.
Ja, jag måste vara sjuk. Det kan inte vara nyttigt att vara så beroende av en sådan grej, speciellt när jag ändå inte använder den om dagarna när jag väl har den, då ligger den bäst i jackfickan. Där jag inte hör om någon ringer.
Sån är jag.

BEP.

Jobbar på en analys.
-Låtsas att jag är på fest.


When you say.

Såhär i juletid har mamma ställt in en blomma på mitt rum. Ganska piffig dekorerad, med kristaller och grejer. På krukan står det "Angel", och det gillar jag att ta åt mig. För jag är väl en sån, eller?
Problemet är bara det att den nästan blommar nu, och vet ni vad? Den luktar inte gott alls. Mitt rum har fyllts med någon underlig smell, nästan odefinierbar.. Det enda jag kan likna det med någorlunda är svett. Trevligt?
Inte så värst.

Ett halvt ark papper.

Kreativt skrivande. En av dagens tre lektoiner, och den tredje från slutet. Eller slutet och slutet, innan lovet. Uppgiften är att skriva en novell, det ger mig ont i magen.
Det finns så mycket jag vill få ur mig, så mycket jag vill kasta från mina axlar och aldrig se igen, men det går inte. Den här gången vill jag inte bli personlig. Eller jo. Men jag vill inte att någon ska läsa det.

Det gör mig rädd, och jag får genast lite mer ont i magen.

Kalla händer och ett varmt humör.

Ni vet när man går omkring och oroar sig för något, till och med gruvar sig. Ni vet hur det känns i magen och att det är ett mindre trevlig tillstånd att befinna sig i. Det vet jag med.
Det konstiga är att man kan oroa sig för någonting kul, och inte alls längta på det där sprudlande sättet som man borde, utan i stället önskar sig 100 mil bort.

Ni kanske också vet hur löjlig man känner sig när allt är över. När man upplevt några timmar som man trodde skulle bli svåra, men istället blev underbara, underbart roliga.
Jag har levt mitt liv på ett värdigt sätt den här helgen. Jag har träffat nya människor och satt fötterna på nya vägar, men också klarat det fint och inte alls hamnat upp och ner i ett dike som man kanske skulle kunna tro att jag skulle göra.
Helger som denna har jag gärna fler av, helst livet ut faktiskt.
Det är kul att vara tonåring.

Ut på okänd mark.

Tar en dusch och försöker förtränga den gnagande känslan i magen.
Åhell.

Happyland.

Idag har jag varit duktig, faktiskt. Jag har förstått en kemi-laboration (DET är en sensation), jag har handlat en julklapp, jag har klarat B-fasen på kks-teorin, jag har kört som en rallykalle, och fått beröm, jag har bokat halkbana. Och väntat på bussen jättelänge utan att klaga. De ni!
För att belöna mig själv köpte jag en väska, som jag inte behöver, men ville ha. Egentligen gick jag plus/minus noll på det köpet, eftersom jag kunde langa upp presentkort för ett värde av 300 kronor. Inte så illa det heller. Så egentligen har jag köpt två julklappar; en till en som faktiskt ska ha en, och en till mig bara för att jag är så söt. Och duktig. Och snäll.

Så det så.

Med tid som är inte är i min makt.

Provade så glatt min nya rakhyvel nyss. Slutade i blodbad! Man ska passa sig för sånt där, det är nästan mer värt att ha håriga ben. Det behövs förresten nu för tiden, är ju så kallt ute att man nära på tappar näsan.
Imorgon är det torsdag och sedan är det fredag, och alltså en vecka kvar till julafton. Herregud vad tiden går. Har jag köpt några klappar? Neeppp. Bra där.

Hej blokken!

Äter fil och får ont i magen. Känns fint inför ett träningspass.
Livet leker mina vänner.

Looking down on me, down on someone small.

Tillslut var det bara jag kvar. Jag och en annan tjej, henne hade jag aldrig sett förut. Hjärnan kunde inte tänka alls, formelsamlingen som låg framför mig verkade stå på grekiska och knäna skakade. Klockan tickade på, nära en och en halv timme. Räknade ut sista uppgiften i vetskap om att det var fel. Mitt uträknade svar var far away från det jag kunde utläsa i kurvan.
Äsch. Jag slog ihop boken och lämnade in skiten.
Att gå i skolans korridorer halv fem är nästan kusligt. Inte en kotte gjorde mig sällskap. Det var bara jag, igen. Jag och mörkret. Ljusslingorna över ljushallen kastade ett blygsamt sken över de tomma ytorna. Nolaskolan är bra mycket trevligare med folk i. Det vet jag nu.


För dig ska jag, göra det tusen gånger om.

Mamma blev arg för att jag färgade håret.
Man ba vah?

Fu.

Skjut mä.

Hey little girl on your way to class.

Spontanfärgar håret i en färg jag köpte på känn. Smart tänker ni, kul tänker jag.
Ber till min hårgud att jag slipper en mindre vacker rand, och att det inte blir rosa. Eller grönt. Eller blått. Eller morotsfärgat.


Idag har jag:

  • Tittat på ett luciatåg och fått x antal sånger på hjärnan
  • Dragit efter andan när en av tärnorna svimmat (farligt det där..)
  • Sett en spansk film med jättemycket kuckelimuckande i
  • Spelat volleyboll och fått ont i armarna
  • Frusit om alla kroppsdelar när jag gått från skolan till stan
  • Handlat otroligt tråkiga men nödvändiga saker
  • Gruvat mig för att sista-minuten-plugga inför kemiprovet imorgon..
Kalaskul och Glad lucia på er!

Citerat Desirée Nilsson AKA "Dessie".

"Ungefär såhär ser lägenheterna vi kollar på ut. Värme kakel i badrummet, köket och hallen. Gammalt parkett golv i resten av rummen. Helt vitt och glas badrum + dush, och automatiska kylskåp + köksdörrar. Vi har ju även fina möbler nu, men tänkte köpa in lite fler. Just nu har vi väldigt moderna klassiska möbler (Ej IKEA klassiskt, utan möbel märken som är kända osv) men vi tänkte blanda modernt med äldre stil och köpa min drömsoffa att ha i vardagsrummet:"

Jag älskar särskrivningar. Eller för låt, sär skrivningar.

Det är okej att spåra ur.


Heartless.

Tänkte skriva om något personligt. Något som betyder något för mig.
Återigen hamnade det i "utkast", along med en hel drös av klara och icke-klara texter.
Det är som att glappet mellan mig och mig själv har blivit för stort, som om jag inte riktigt kan komma in. Jag vet hur jag känner, men samtidigt så gör jag inte det. Mina åsikter är starka, men det finns inga ord som kan bära upp dem.

Istället serverar jag er sörja. Dag efter dag.

Det är vad det är för mig. Smörja.
All text som inte betyder något, borde inte skrivas.

Jag rimmar på.

Filar på psykologin, en fördjupning. Ska bara skriva några rader och sedan skicka in, bra eller ej. Orkar helt ärligt inte bry mig, och med tanke på den fina responsen jag fick på provet så behöver det inte vara så märkvärdigt.. Hon vet att jag kan liksom. Det är förövrigt en kurs som snart ska avslutas, shitbanans. Rekomdenerar faktiskt PsA till er som funderar på att välja något sådant, i alla fall om man har Wasti som lärare. Hon är kul.
I övrigt så ska snart mamma och broder komma hem, laga lite mat och sedan kan jag bege mig mot den centrala delen av byn. Byn? Samhället? Orten? Vad fan bor jag i egentligen?

Hur som helst så blir det nog en trevlig kväll med tanke på allt trevligt folk som ska mysa underar Saras tak. Det blir fint. Fint som snus.

Puss kram och nyp i stjärten.

Citerat Desirée Nilsson AKA "Dessie".

"Min data är fortfarande trasig, och min sega Iphone har inte kommit än heller, och min pojkvän gav mig en liten data fast jag vill ha en stor, åh ingenting vägrar sammarbeta :("

Läser meningen om och om ingen, men kan inte förstå vad som är problemet? "ingenting vägrar samarbeta" Är inte det bra? Jag menar, om allt och alla vägrade samarbeta vore det väl värre?
Eller?

Runt middagsbordet.

Under en släktmiddag i lördags kom ämnet "take-away" upp.

Farfar
: Ja, jag tycker man ser tjejer med sånna där papp-muggar mest hela tiden. Subajj eller vad det står..
Övriga i kör: SUBWAY!
Farfar: jaja...


Ja, inte är det så lätt inte.

And so this is Christmas.

Släpade mig till gymmet idag. Otroligt jävla skitskönt att träna efter x antal dagar i sängen.
Vägde dock upp, och över, med lite julfika. Hamnade alltså på Valla med en drös från klassen, med lite för mycket lussebullar och på tok för mycket julmust. Skippar det ett tag framöver.
Annars då? Jo tack bra!

Själv då?

Balsam för själen.

Jag slutar aldrig förvånas över hur många människor det finns som sitter på en sån otrolig talang.
Herrejisses.


Some kind of feeling.

Det blev ännu en dag i soffan. Klädde faktiskt på mig i morse, men när jag hade fått på mig jackan kände jag att det bara var dumheter, jag är fan inte frisk än. Mina ben är som spagetti och jag orkar nada, lika bra att vara hemma då liksom.
Fick precis en guldmedalj kring min hals, trevligt. Snällt av Emma med liksom, fin tjej det där.

Nä men kanske göra sig klar för ännu en svettig natt? Aa.
Blir nog skola imorgon med, ska bli kul med lite socialt umgänge.

Puss

Ögonmått och synvinkel.

Befinner mig i ett mellanland. Jag är inte sjuk, men inte frisk. Jag har inte ork till att göra något, men blir utmattad av att göra inget.
Har gjort det enda rätta och tagit upp min årliga tradition. Jag tittar på Mysteriet på Greveholm. Antagligen den bästa kalendern som gått. Fattar inte vad dom tänker med nu för tiden. Och varför visar dom inte bara gamla godingar som denna? Pelle och Sune var finfint med. Tider det.

I övrigt önskar jag mig ett nytt andningssystem. Mitt har inte funkar på flera dagar nu.
Tungt mannen.

Wacked.

Började just detta inlägg såhär:
Tänkte ligga till Paradise hotel.

Sen insåg jag hur det lät.
Bäst att jag inte skiver något alls.
Mer alltså.

Korsåtvärs.

Det kliar som sjutton i mitt vänstra öra. Kommer inte åt att klia tillbaka alls.
Bara på hakan. Kliar jag på hakan är det som att jag kliar i örat.
Konstigt om ni frågar mig.

Soffnötar-dag 2.

Jag ska aldrig mer tänka att vore skönt att bli sjuk.
ALDRIG.
det är inte det minsta skönt.

Shame. Again.

Idol betyder inte mycket för mig, men att Minnah är i final är ett stort jävla skämt.
Olle förtjänade det här mer än någon. Mer än Jay. Och det tycker jag verkligen. Och varför?
Han är unik för i helveteeee.

Ryggen. Öronen. Halsen. Huvudet. Huden. Ögonen.

Feber på ingång.

Utför var det ja.

RSS 2.0