Sthlm 09

Jag har som sagt tillbringat några dagar i huvudstaden tillsammans med mamma och pappa. Det var bra dagar, att vädret var på topp gjorde inte heller saken värre.

Här kommer en liten resumé av våra storstadsdagar!


Onsdagen:

Väckaren ringde vid halv 7. Eftersom väskan i princip vad färdigpackad, var det bara att hoppa i kläderna och trycka i sig lite frulle, innan vi satte oss i bilen och brummade till Umeå. Väl framme på flygplatsen följde det vanliga; incheck, säkerhetskontroll (alltid livrädd för att det ska pipa) och väntan i gaten. Redan här började det som jag vill kalla "stjärn-spaningen", då vi flög med Icebreakers. Det är alltså ett ishckeylag, som några gånger om året har uppvisningsmatcher, samlar in pengar och skänker dem dit det behövs. Tex sjukhus, utsatta barn osv, riktigt bra alltså! Kollade precis upp vilka spelare som är med  (exakt) och det är:
Andreas Salomonsson
Daniel Sedin
Fredrik Modin
Hans Jonsson
Henrik Sedin
Henrik Zetterberg
Markus Näslund
Mattias Timander
Mattias Weinhandl
Niklas Sundström
Per Svartvadet
Peter Forsberg
Samuel Påhlsson
Hockey intresserad eller ej, det var ju lite roligt =)
Efter den ungefär 45 minuter långa flygturen var det dags att ta emot bagaget på Arlanda, och sedan sätta sig på bussen in mot stan. Från Centralen tog vi sedan en taxi upp till hotellet där vi skulle bo, Stockholm plaza, som ligger ovanför Stureplan.
Vi dumpade där väskorna och gick ut för att göra stan. Denna dag blev det två kassar som fick förlja mig hem, en från Gina och en från Topshop.
Efter några timmar i city gick vi tillbaka till hotellet och duschade och fräachade till oss. Eftersom klockan då var rätt mycket gick vi ut för att leta efter en bra restaurang. Pappa reser mycket, och kan Sthlm bra, så han kom med förslaget Prinsen. Och det var just det, bra. Och gott. Mums.
Sen var det nattinatti, jag hade ett eget rum och somnade gott.
Tillägg: Vi såg "Ica-Ulf" samt Rikars Herrey denna dag. B-kändisar, men still.

Torsdag:
Hotellfrukost, finns det något bättre?
Mätta och belåtna gick vi ut på stan en sväng, det blev ett par reaskor. Planen var att vi skulle promenara runt på Djurgården hela dagen. så jag vägrade att gå i ett par skor som gav skavsår, så som sagt, ett par skor. Det var såååå varmt, och vi gick och gick. Det var fint där ute, men ganska mycket folk. Vi skippade grönan, och satte oss på en uteservering och åt lunch. Efter det så gick vi upp mot stan, där det blev en runda till, och sedan hotellet igen.
Vi hade tänkt äta middag i stan innan vi begedde oss mot kvällens höjdpunkt, föreställningen "Bruden som visste för lite", på utomhusteatern på Fjäderholmarna. Tiden blev dock knapp, så vi hann bara göra oss klara innan vi hoppade på båten mot Sthlms närmaste ö. Väl där så köpte vi biljetter, det var en ren chansning att det ens skulle finnas några kvar, men det gjorde det och vi gick in för att ta plats. Det var rätt folktomt så tidgt så vi kunde välja fritt. Sittplatserna var träbänkar i olika nivåer, som en trappa alltså. Vi satte oss där vi tycke vi såg bäst, och la sedan märke till att bänkraden framför var full med lappar där det stod "Reserverat".
Vi tänkte inte mer på det, utan väntade lugnt på att föreställningen skulle börja. Efter ett tag började mer och mer folk ta plats, inklusive de som snart satte sig på den reserverade raden. Vi blev alla smärre chockade när vi såg vilka det var. Kronprinssesan Victoria och Daniel! Alltså, Sveriges nästa kung (el drottning) satt ca 3-4 dm ifån oss. Vi kunde alltså höra vad de pratade om med sina vänner och fläta deras hår. Okej, det sista gjorde vi såklart inte, hehe.
I publiken satt även Soran (från parlamentet), Petra Mede, samt Andereas Lundstedt. Vad var det jag sa, kändistätt!
Tilläggas kan även att några av skådespelarna var Peter Magnusson, Martin Björk och Pernilla Wahlgren. Den sistnämna fick vi även beskåda hoppa i land från båten med hela familjen Wahlgren som sällskap.

Teatern var i alla fall jättebra! Den var så rolig, och de var verkligen duktiga. Det bästa var nog ändå när någon av dem gjorde fel, eller bara improviserade, de löste det hela så bra ändå. Så om ni ska till Sthlm i sommar, passa på att åka ut och se den, verkligen värt!

Fredag:
Vakna, duscha, frukost, stan. Det var mestadels bara jag och mamma denna dag, pappa var tvungen att jobba. Aja, oss gick det ingen nöd på. Vi kollade i affärer, fikade, shoppade lite, fikade igen, satt och slappade i en park osv.. Blev ett par skor, ett mineralpuder samt en tröja för min del. På eftermiddagen sammanstrålade vi med pappsen och gick till hotellet. Där tvättade vi av oss "stan-svetten" och gjorde oss reda för middagen, som blev på en mysig restaurang i gamla stan. Italiens pizza, den bästa.
Mer än så blev det inte denna kväll, en kvällsprommenad hem och sedan packa i ordning inför hemfärden dagen därpå. Det krävdes mycket för att få ner allt i väskan, men det gick tillslut.
Jag somnade snabbt den kvällen efter ett par dagar i stressiga Stockholm..

Lördag:
Hemfärd!
Visst, det är kul att komma till en större stad med mer männskor och mycket att göra. Men men blir rätt trött efter ett tag.
Det var skönt att komma hem. Hem till övik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0