En sällsynt sådan.

Gymnasietidens sista löptest. Gymnasietidens bästa löptest.
Bikinitimmar med en fin vän i ett varmt solsken.
Göra klart en religionsuppgift man bävat sig för i all evighet.
Trötta ögon och möjligheten att somna innan 23.

Bra dag.

Överallt och ingenstans.

Det är rörigt i mitt huvud. Känner så mycket och tänker så mycket. Känner mig sjukt stressad, men har inte heller varit så avslappnad på länge som jag är nu. Konstigheter.

Jag vill bara att det ska bli lördag. Lördag och Stockholm. Stockholm och fina, bästa, underbara vänner. Vänner och nya vänner. Nya vänner och återse sådana man träffat förut.
Kärlek.

Allt är så bra och så otroligt rörigt just nu.


En liten lista.

Bra saker:
-Turkisk yoghurt. Som det är eller med bär. Himmel å pannkaka va bra.
-Fiberhusk. Gudagåvan till oss LCHFare.
-Ägg.
-Solskensträningar i Mo.
-När bussen är tom. Och i tid.
-Formelsamlingen. Min bibel under de tre senaste åren.
-Hundvalpar. (Fia)
-Lugn och ro.

Dåliga saker:
-Hår som fastnar i läppglanset.
-Tamponger som inte hamnar där dom ska.
-Linsvätska. Är alltid slut. Kostar 100 spänn. För lite vatten.
-Ojämna temperaturer. Varmt ute - kallt inne. Varmt i sängen på kvällen - kallt på morgonen. Hur ska man veta hur man ska klä sig/bädda in sig?
-Konstiga namn på okonstiga maträtter. Om det är panerad fisk, varför inte bara skruva det utan kalla det för västerhavsfisk? Tror det är fler än jag som blir förvirrad.
-Idioter.

Så! Skönt med lite struktur.


När katten är borta.

Stillhetens vecka är inledd! Jag, Maja och Tim rockade naturvetarkorren idag som aldrig förr. Så kommer det fortsätta vecka ut då resten av klassen befinner sig i Schwiez. Lugn och ro med andra ord, lugn och ro.
Snart börjar också folk åka utomlands för att bli brunda (och fulla) inför studenten, något som jag gärna gjort men inte heller gråter för att jag inte ska göra. Jag väljer att se det såhär:

Folk åker utomlands för att festa och i slutändan ändå hångla med andra svenskar. Då kan man lika gärna stanna i Sverige och supa och ja, hångla med svenskar. Faktum är ju att det kryllar av just sådana här, och visst är det billigare att åka till Sthlm en sväng än till Turkiet.

Nej, utlandet får vänta.

Idag har jag också varit på ansiktsbehandling och blivit behandlad som den prinsessa jag är. Jag planerar att fortsätta i samma anda imorgon då jag ska besöka frisören. Sista piffet innan dagen D är vad som väntar, så bort med lite hår och i med lite färg.

Det går bra nu.

That's why I've been missin' you latley.

Bergsutsikt i kvällssol. Månskenspromenader på en snövit is. Stickade tröjor som värmer lagom i den redan ljumma sommarnatten. Dåliga filmer som utan känd anledning blir så mycket bättre. Knäpptysta promenader genom en främmande stad. Att skratta över töntiga saker, att vara töntiga tillsammans. Stela förstamöten med respektive. Städa en lägenhet man inte bor i och tycka om det. Lämna brev på nattduksbordet och inte vilja rulla åt samma håll som bussen. Komplimanger jag inte vet hur jag ska hantera. Att bli tjurig för småsaker och vägra ge sig. Att diskutera hur ett visst smörgåspålägg ska uttalas och på vilken sida om osten marmeladen ska ligga.

Att lägga huvudet mot ditt bröst, att höra ditt hjärta slå och att röras i symbios med dina andetag.

En kväll i kärlekens tecken.

I eftermiddag/kväll har jag hoppat in och jobbat på en bröllopsmiddag. Det var kul att vara tillbaka igen, på Vecke och i restaurangen. Till och med disken var rolig, förutom det faktum att tallrikarna blir 200 grader varma och att naglarna far åt helvetet.

Brudparet var fina som vanligt och gästerna hade det trevligt. Detta var dock en alkoholfri tillställning och därför var det rätt lugnt. Baren var således helt otrafikerad, och därför var jag hemma redan halv 11, vilket var skönt med tanke på hur trött jag faktiskt är.

Men hur som helst, cash is king och det känns bra att komma igång som en working woman igen.
Nu ska jag sova och drömma om mitt eget bröllop. Ett bröllop det garanterat ska serveras alkohol på.

Godnatt mina vänner.


Ikväll ler jag.

Jag ler för att livet är så underligt. För att jag inte förstår hur jag hamnade här eller har någon som helst aning om var jag är påväg. För att livet, klyschingt nog, är fullt av möjligheter och för att jag är 19 år. För att jag är 19 år, tror att jag varit med om så mycket medan livet knappt har börjat.

Jag ler för att jag, om knappa fyra veckor, ska ta studenten och har gjort det så jävla bra. För att jag har fina vänner och för att jag ännu inte har träffat hälften av de människorna som kommer att betyda mest för mig. Jag ler för att kärlek är det finaste som finns och att jag inte känner mig orolig. För att kärleken finns där, för att den kommer att komma och för att den aldrig försvinner.

Jag ler för att sommren står för knuten och för att den kommer bli helt fantstisk. För att jag snart ska gå ute sent om kvällarna och smälla myggor på brunbrända ben. För att jag hatar att komma hem när det börjar bli ljust men älskar svenska sommarnätter.

Jag ler för att allt är som det är av en anledning. För att din och min historia inte är i närheten av att vara färdigskriven och för att vissa kapitel äntligen har avslutats.

Jag ler för att livet är som det är och för att jag är som jag. För att jag är den jag är och för att ni gjort mig så.

Jag ler för att jag kan, för att jag vill och för att jag borde.

Livet är inte svårare än man gör det.

Bland mingelfotografer och gul kroppsfärg.

Gårdagen var bättre än bäst vilket innebär att jag idag är tröttare än tröttast. Vi började hemma hos Maja med käk och så mycket dryck vi hann med, innan vi styrde kosan mot stan och Olles. Väl på plats fotade vi oss och minglade sedan runt i väntan på att stället skulle fyllas. Resten av kvällen var en härlig blandning av oväntade bråk, öl som spilldes ut, konversationer som inte var av denna jord, för lite dans, pussar på allt och alla, många toabesök och härliga underbara människor. Ett sedvanligt besök på Kebabtorget fick så klart avsluta kvällen innan jag mötte upp min bror och åkte hem. En toppenkväll med suveräna människor, helt klart.

Idag är jag som sagt rätt jättetrött och fundersam på livet. Har dock hunnit med en match och tre härliga poäng, och frukost till frukost, lunch och middag. Nu har jag också hämtat hem mina föräldrar som uppenbarligen partat rätt hårt dom med, något som jag finner mycket fascinerande. Att man fortfarande dricker tills man både sluddrar och vinglar när man närmar sig 50, är både skrämmande och lovande. Jag tänker i alla fall aldrig vara rädd för att visa mig full inför dem igen, inte när jag vet att dom faktiskt blir fullare.

Nu planerar jag att krypa ner under täcket och låta livet ta mig vidare därifrån. Imorgon är en ny dag och då ska jag, till skillnad från idag, få en massa bra saker gjorda. Jag hoppas att det blir en bra dag.

Kan också nämna att jag inte var mig själv igår. Jag var Blair. Dock hittade jag aldrig Chuck och besvikelsen var total.
Må letandet fortsätta.

Om sanningen ska fram.

Det finns bara en man för mig. En.

Han heter Chuck Bass och har allt. Allt.

Annars får det fan vara.


Medan jag ännu är jag. Imorgon är jag någon annan.

Det här har varit en sådan dag då jag glömde att ta med rena trosor att ta på mig efter träningen. Det innebär, utan att man måste gissa ihjäl sig, att jag sitter här helt commando. Det är dock ingen större fara, dels för att jag ändå snart ska gå och lägga mig och dels för att det sägs vara bra. Att lufta lite menar jag.

Men nog om bar-rumpe-snacket (något som även har blivit ett hett samtalsämne i laget den senaste veckan). Idag är det tisdag och imorgon är det onsdag. Då ska jag avverka ännu en viktig redovisning och kränga biljetter till studentfesten som kommer äga rum imorgonkväll. Jag ska även försöka slippa springa cooper, samt raka benen. Mycket som ska göras på lite tid alltså.

Annars så trummar livet på och slutet är nära. Nästa vecka ska jag ha kvalitetstid med min bästa lurmus medan resten av klassen är i Ettannatland (Annelie hade förstått mig). Det ser jag fram emot. Precis som morgondagens festligheter och alla fula (fulla) jävlar jag ska umgås med.

God kväll mina vänner,
nu är vi ännu en dag närmare döden.

Viktigt.

Idag är en sådan dag då jag gjort så mycket viktigt. För att ni ska få en exakt bild tänkte jag dela med mig av en liten lista, så klart innehållande alla viktiga saker. Här kommer den:

1. Avverkat den sista samhällstimmen, och på samma gång den sista historiatimmen, med en klassisk Hans-redovisning. Gick galant.
2. Avverkat den sista psykologitimmen. Fick även tillbaka den sista uppgiften, MVG såatteee.
3. Ätit lunch hos farmor och farfar.
4. Köpt biljett till Gatu.
5. Köpt biljett till och hem från huvudstaden. Inte länge kvar nu!
6. Hämtat ut ett paket innehållandes min studentklänning. Den dög. Och var nästan vit.
7. Sytt upp en klänning inför onsdagens studentferre. Har fan talang ändå.
8. Bakat bröd.
9. Provat ett nytt te.

Viktigt alltså.


Små glädjeämnen i livet.

En rätt genomkass dag blev plötsligt rätt jättebra.

JAG KAN ÄTA KETCHUP IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tack Felix. Tack Gud. Tack livet.


Not so far away.

Har skrivit ungefär sex utkast ikväll. Alla om olika saker.

Nu skiter jag helt enkelt i det här och säger godnatt istället, allt det där viktiga jag tänkte skriva kommer vara lika viktigt imorgon.

Godnatt.

Fredag.

Idag gick jag till skolan fast jag borde ha stannat hemma. Anledningen till att jag gjorde det var inte att jag endast hade en lektion, utan att jag är som jag är. En tjej med tre gånger så mycket samvete som en vanlig person. Jag var helt enkelt inte sjuk nog för att vara hemma. Det är också därför jag knappt, under mina snart 9 år i skolan, skolkat en enda gång. Jag är dum i huvet tänker ni. Jag håller med.

Nu är jag dock tillbaka i stan och uträttar lite ärenden. Jag har varit och hämtat affischer och biljetter till den kommande studentfesten (har jag makten nu eller vad?) och nu sitter jag och väntar på att moder jord ska packa ihop och gå med på att åka hem.

Jag kan liksom inte hjälpa att känna mig viktig just nu. Att sitta vid ett skrivbord med massa viktiga papper på ett kontor innebär att man är viktig. Att papprena inte är mina och att jag spenderar all tid på Facebook spelar liksom ingen roll. Jag är bara viktig.

Något annat som är viktigt är seriepremiären på söndag. Modo står för motståndet och det luktar vinst. Känner ni? Ja, defenitivt vinst. Hurivida jag kommer att medverka eller värma bänken är dock oklart, förkylningen som intagit min kropp verkar inte vara på väg ut. Men men, den som lever får se. Hur som helst så ska det bli kul. Det är kul med fotboll. Och match. Och vinst.

Övriga planer för helgen finns inte i skrivande stund. Förutom det eviga pluggandet och den söndagsenliga städningen här på mors jobb. Ni är alltså välkomna att lämna förslag. Fysiska aktiviteter och allt som involverar lök undanbedes.


Mittemellan snor och diadem.

När det regnar som det gör ikväll kan man dra tre slutsatser.
1. Det är snart sommar.
2. Fotbollssäsongen har dragit igång på riktigt med utsläpp på grönbete i Mo.
3. Jag borde verkligen köpa mig en regnjacka.

Det är sådana saker som känns både bra och dåliga att lista. Visst, det är bra att det snart är sommar, men det innebär också att det snart är höst. Att vi tagit steget ut på planen i Moliden är dock bara bra. Hem ljuva hem. Att köpa en regnjacka är förresten bara tråkigt. Och dyrt.

Nog om det så har denna dag varit produktiv på ett mycket improduktivt sätt. Förkylning och terminens sista miljöpolitik får sammanfatta det hela.

Tack för mig.

Och just det. Jag älskar Hans. Skulle lärt överväga att gå tre år till i Nolas korridorer för hans (Hans, haha) skull. Lätt.


Och plötsligt känns allt lite bättre igen.

Och nu vill jag bara sparka någon där det gör som ondast och säga: "Det där var väl inte så jävla svårt ditt kioskmongo?!".

Men det kommer jag så klart inte göra. Det vore inte särskillt ladylike.
Dessutom blir jag mest glad. Egentligen.

Småjobbigt och helkonstigt.

Åh. Jag är nervös. Varför? Jag vet inte.

Kanske är det för att jag ska ta studenten om en månad och 6 dagar. Kanske är det för att jag inte alls har koll på vad som ska göras innan dess, eller när det ska göras. Kanske är det för att det är 30 dagar kvar på onsdag och det ska firas med studentfest. Kanske är det för att jag känner mig så jävla ofärdig med allt. Med livet.

Ofärdig med att vara gymnasieelev. Ofärdig med Nola och alla idioter som springer om kring i korridorerna. Ofärdig med maten som serveras till lunch och kiosken som stängt för gott. Ofärdig med Jörgen och Hans och Eva-Liz och alla andra lärare som gjort mitt liv jobbigt och roligt och ett helvete de tre senaste åren. Ofärdig med min fina, fula, underbara, knäppa, efterblivna och jävligt intelligenta klass.

Älskade klassen. Älskade vänner. Älskade ovänner. Älskade alla som finns i mitt liv just nu. Onda som goda, snygga som fula. Älskade älskade älskade vänner.

Jag får ont och ondare i magen när jag tänker på att vi alla snart kommer gå åt olika håll. Vissa åt höger, vissa åt vänster. Vissa till fucking USA. Fan. Ville inte skiljas. Vill inte kramas och gråta och säga hejdå och tack.

Snälla stanna tiden och låt mig vara nästan-student för alltid. Eller i alla fall ett tag till.

When a creepy coach goes to rub your legs at the start to keep you warm.

Man kan inte förstå hur det är om man aldrig levt det livet. Som en alpinare.

MEN. Idag blev jag länkad en sida som förklarar precis hur det är. Titta, känn och förstå oss.

http://whatskiracersshouldcallme.tumblr.com

Precis så.

Man är som en tjej. Fast inte så tjejig.

Idag har testat en mycket färgglad klänning som jag senast bar på skolabslutningen i nian, vilket även är enda gången jag burit den. Det roliga är att jag, mot all förmodan, fortfarande kunde ha den! Tog även på mig studentmössan och ett par härliga skor och tog plats framför spegeln. Det var så konstigt att stå där. Lilla jag. Föralltid mindre än alla andra och plötsligt störst. Störst och student. Åh. Jag förstår inte var dessa tre år tog vägen. Jisses.

När jag hade speglat mig klart hoppade jag ur klänningen, men lämnade mössan på. Sen gick jag runt i huset - naken med studentmössa. Ja, naken.

På tal om studenten så har jag också, efter många om och men, klickat hem en studentklänning. Den är vit, det fladdrar i vinden och den har det där lilla extra. Att det dessutom följde med ett par skor kan jag inte hjälpa. Dom var ju på rea. Och totalt onödiga.

Fast nähäpp. Ser i skrivande stund att min beställning inte gått igenom. Dock har pengarna dragits från mitt konto. Det är ju kul.

Nä. Jag får helt enkelt gå naken. Tur att jag har tränat.

Och du mötte aldrig min blick.

Ikväll är en sådan kväll när Pages vägrar samarbeta och tabellerna jag så vackert försöker skapa inte alls blir vackra. Det är också en sådan kväll som jag klickar hem ett par rätt oväntade skor, och nästan ett par solglasögon vars bågar är formade som tropiska frukter. Det är också en sådan kväll som jag borde ha gått och lagt mig mycket tidigare och inte tänka så mycket. Men hur lätt är det?

Ananasglasögon är det hetaste har jag hört.

Trötthetesmakeri.

Och så drömde jag sådär konstigt inatt. Konstigt och overkligt verkligt. Sådär lustigt men gravallvarligt, underbart och fruktansvärt.

"Vi kan dricka kaffe eller te och kolla på The Office precis som förut.", sa du. "Jag vill ha te.", sa jag och försökte komma på om vi någonsin sett på The Office tillsammans.

Konstigt. Men fint.


Sånt som måste sägas.

Alltså. Du är bra.
Ville bara säga det.


Nåt mer som inte syns.

Berätta hur du gör
Berätta hur du gör
Det är en känsla som du lämnar
När du vänder bort din blick
Berätta hur du gör

Berätta vad det är

Det där linjen I din hand
Berätta vad det är så jag förstår
Hur jag ska nå dig
Berätta vad det är

Som det inte är.

Jag önskar att jag inte brydde mig. Helt enkelt.


Silence speaks louder than words.

Klockan är snart ett och jag sover inte än. Det är inte bra. Inte hållbart.

Imorgon är det fredag och helkuliga saker händer. Bella ska firas och jag ska fira. Hoppas på allt från öl i taket till bad i stadens fontän. Och en low carb-burgare på Max.

Åt förresten en tårtbit idag, och en glass. Båda för att fira stipendiet som vi hämtade i Umeå. Kan dock lova att jag inte gör om på bra länge, mådde så jävla dåligt när jag kom hem. Men, det var trots allt ett problem jag kunde lösa. Med vad? Broccoli så klart. Älskar broccoli.

Annars så rullar livet på. Imorgon är jag en dag närmare döden.

Godnatt vänner och ovänner.


Som ett slags konstaterande.

Idag har jag insett följande:
1. Om det är något vi är bra på i min familj så är det att bygga berg i kylskåpet.
2. Jag är tacksam att jag föddes med en kreativ sida. Jag är mindre tacksam för att den allt som oftast visar sig efter 22.00.
3. Badminton är inte min bästa gren. Men det skulle kunna bli.
4. Studenten innebär mest ångest. Och alkohol.
5. Ett perfekt kokt ägg är svårslaget, precis som en perfekt skuren ostskiva med smör på.

Tror det var allt.
Godnatt.


Det där med maten. Och allt annat som man äter.

Med all säkerhet så kommer min mor snart ringa och efterfråga hämtning från jobbet. Det lär, med all säkerhet igen, vara jag som får hämta henne. Det som gör hela situaitonen lite jobbig är att mammas jobb är belagt så att man passerar Hemmakväll. Hemmakväll är för dem som inte vet det stans guldgruva när det gäller godis, och för att komma till poängen så är det precis vad jag vill ha ikväll. En fet jävla påse med godis från Hemmakväll. Vad den skulle innehålla? Jo, det kan jag berätta.

När det gäller min godispåse så finns det tre kreterier; Det ska finnas sura, choklad och skummisar (alltså sådana som inte smakar så mycket men passar utmärkt när man är less på alla andra). Först så skulle jag nog plocka de sura. Där är körsbär och blå ögon ett måste, även stora Ahlgrens bilar. Remmar och vattenmeloner får man inte heller glömma, precis som rosa bananer. Vidare till chokladen så är allt välkommet. Detta brukar dock bli ett problem när jag ska betala i och med det väger en del, men det är en annan historia. För att knyta ihop chokladen med den sista kategorien, skummisarna, så ser jag gärna chokladövertäckta sockerbitar i min påse, tillsammans med kokosprickar. Utan choklad så är det återigen Ahlgrens bilar (utan surt på denna gång) som gäller. I övrigt så gillar jag att plocka i det jag känner för. Ibland kan till och med en och annan laktrits slinka ner, men det är ytterst sällan.

Jag har nu tillägnat ett helt inlägg åt godis. Varför tänker ni? För att jag inte äter det svarar jag. Detta är fjärde veckan då socker, och kolhydrater överhuvudtaget, inte finns i min vardag. I snart fyra veckor har protein och fett, fett och protein varit det jag lagt på min tallrik, inget annat (så långt det har varit möjligt). Nu kanske ni frågar mig varför, igen, och visst ska jag ge er svaret.

Jag började med LCHF (low carb high fat) som ett rent exepriment helt spontant en vanlig söndag. Jag ville helt enkelt se hur min kropp reagerade när pasta, ris, potatis, mjöl (alltså bröd osv) och socker av alla slag (inkl. frukt och vissa grönsaker) osv, eliminerades helt. Hur gick det då? Över förväntan. De första veckorna hade jag inget sötsug alls, var perfekt mätt hela tiden och hade en mage som mådde toppen. Det har också fortsatt så, men det är väl nu som jag börjar bli sugen annat igen (uppenbarligen godis). Jag vet dock att det inte är min kropp som är sugen utan  min hjärna, vilket är ganska skönt att veta. Så fort jag tänker på hur det faktiskt skulle vara att stoppa något sött eller "förbjudet" i munnen så känner jag direkt att jag inte vill. Det är inte värt det. Inte för att det är onyttigt eller för att "man blir tjock", utan för att jag mår bra nu. Jag mår bra av att äta såhär, och då ser jag ingen anledning att sluta.

Jag hade inte alls tänkt skriva om det här, men nu blev det så. Det är inte för att jag vill gå ner i vikt (det vill jag verkligen förtydliga) eller för att förespråka andra att börja, utan för att jag mår bra av det. Jag slipper alla sockerdippar, den uppsvullna magen och sötsuget. Jag äter dessutom gott och står mig i stort sätt på tre mål om dagen.

Nu kanske det låter som om jag fått vikthysteri eller jobbar för "beach 2012", men nej. Det här handlar inte om vikt eller att tappa vikt, bara att prova allternativa dieter. Och hur länge jag fortsätter med det här vet jag inte, men vet ni vad? Vill jag ha en godispåse, eller en potatis, riktigt mycket så tar jag en. Det är inte mer med det.

Right there.

Äntligen. Ett halvår av ångest och total skrivkramp är idrottsuppgifterna inskickade och jag kan andas ut lite. Nu vet jag ju dock inte hur bra det blev, men inne är dom och klar är jag.

Det är konstigt det där. Hur många uppgifter har man inte gått omkring och gruvat sig för, svurit av dess omöjlighet att göra, men likt förbannat så hamnar de ändå hos läraren till slut? Det är nog så att man bara måste sätta sig ner och göra dem. Bestämma sig helt enkelt. När min hjärna ska förstå det, det är dock en fråga.

Annars så har dagen bestått av en efterlängtad sovmorgon, lite sol-lapande på altanen och boytalk på en filt. En ganska ovanlig tisdag med andra ord. Ovanligt lugn alltså.

Imorgon är det back to buisness och det känns sådär. Sådär bra och sådär inspirerande.

Och om allting skulle falla imorgon.

Ikväll har jag tänkt mycket på ett samtal som jag hade med någon för inte så länge sedan. Då tänkte jag inte så mycket på det, men nu kan jag liksom inte släppa det.

Kan det vara så att någon som man inte alls känner vet precis hur det är? Kan det vara så att någon som inte alls känner mig vet mer om mig än vad de som faktiskt känner mig gör? Kan det vara så att någon som jag inte känner har rätt i allt hen sa, eller är jag bara dum i huvudet?

Jag har tänkt mycket ikväll och nu finns det så många frågor. Klockan är kvart över fyra och fåglarna kvittrar.


Det finns ingen logik i det som uppenbarligen är logiskt.

Äntligen lite lugn och ro. Kom hem efter en fantastiskt trevlig middag ute i Gullvik och en sväng förbi Olles i tron om att jag skulle kunna njuta av en stilla stund för mig själv, men icke. I köket fanns 4, visserligen glada, men högljudda föräldrar (dock var endast två av dem mina). Efter ett tag fylldes sällskapet också på av folk som var ännu mer högljudda. Orkade inte ta mig ner för att se vilka det var, men av rösterna och volymen att dömma så har jag nog rätt bra koll ändå. Hur som helst så har päronen precis gått in till sig, vilket gör att jag faktiskt kan höra vad jag tänker.

Det negativa med saken är dock att jag plötsligt fick en trött-chock, något som känns halvdrygt med tanke på att jag snart (eller jag hoppas att det är snart) ska rulla in mot stan igen för att se till folk kommer hem. Jag är alltså taxi i kväll, valborg till ära.

I övrigt så ser jag fram emot en lång sovmorgon imorgon följt av en så stillsam dag som möjligt. Älskar att dega.

Godnatt alla vakna.

RSS 2.0